Frivillig på non profit-cafe: Jeg har fået et større netværk

Frivillig på non profit-cafe: Jeg har fået et større netværk

Søren Kjærhauge Christiansen er frivillig på Café Cadeau

Søren Kjærhauge Christiansen er frivillig på non profit-cafeen Cadeau på H.C. Ørstedsvej. Den 26-årige lærerstuderende er frivillig, fordi han kan lide fællesskabet og får det godt af at hjælpe.

Sprog fra alverdens lande mødes i det højloftede rum på H.C. Ørstedsvej, hvor non profitcaféen Cadeau har til huse. Her kommer flygtninge, indvandrere og au-pairs for at få rådgivning om sudhed, jura og økonomi. Caféen er drevet af frivillige. En af dem er 26-årige Søren Kjærhauge Christiansen.

”Det er dejligt at give noget til andre, også selv om man ikke får noget igen – ud over et smil.”

Denne aften er det en gruppe indvandrerkvinder, der mødes for at snakke om sundhed. Søren Kjærhauge Christiansen mødte ind klokken 16 og gjorde klar til mødet, hvor stole og en projector skulle sættes op. Mødet er gået i gang, så nu passer han cafeen og tjekker, at alt kører i køkkenet, hvor aftenens menu – krydret kylling – bliver tilberedt. 

”Jeg laver stort set det samme her som på mit fritidsjob – forskellen er bare, at her gør jeg det uden at penge for det. Men alting skal ikke gå op i job og uddannelse,” fortæller Søren Kjærhauge Christiansen, der har været frivillig i et halvt år og fast kommer fra klokken 16 til 20 om torsdagen.

Et internationalt fællesskab
Søren Kjærhauge Christiansen er tilflytter til Frederiksberg. Han flyttede til byen, da han kom ind på Zahles Seminarium. Skiftet fra en lille by i Nordjylland til storbyen gjorde, at han pludselig følte sig lidt alene.

”Ens netværk er jo ikke specielt stort, når man flytter til en ny by. Så da en veninde anbefalede mig at blive frivillig på Cadeau slog jeg til. Mit netværk er vokset meget, siden jeg begyndte her.”

Søren Kjærhauge Christiansen kan godt lide den internationale stemning i caféen. I øjeblikket er der omkring 40 unge frivillige i caféen fra 20 forskellige lande.

 ”Vi får os nogle gode snakke – det er jo altid spændende at høre om, hvordan uddannelsessteder er i andre lande, når man selv er studerende.

Vigtigt, det er nemt 
Søren Kjærhauge Christiansen bor selv på Frederiksberg – fem minutter fra caféen, og det betød en del, da han besluttede sig for at blive frivillig på Cadeau.

”Når man kommer træt hjem efter en dag på skolen, så er det rart, at det kun tager et øjeblik, og så står man her. Den gratis aftensmad er heller ikke dårlig,” smiler han.

Om Café Cadeau

  • Er både en almindelig café og et socialt mødested med mange arrangementer
  • Overskuddet går til at hjælpe flygtninge i Athen
  • Det er den kirkelige organisation KIT, der driver projektet i Athen
  • KIT hviler på et kirkeligt grundlag, men alle nationaliteter og religioner er velkomne