Frivillig ledelse I
Frivillig ledelse II
Frivillig ledelse III

Ledelse af frivillige

Hvordan leder man frivillige?

Frivillige skal ledes i respekt for deres særlige vilkår, behov og motivation.
Herunder kan du læse om, hvad du, som leder i det offentlige eller i en frivillig forening eller i det offentlige ,skal være opmærksom på, når du arbejder med frivillige:

Nyt ledelsesværktøj i forhold til frivillige - FrivilligLab på Diakonissestiftelsen har med støtte fra TrygFonden udviklet et ledelsesværktøj i form af en test, som kan hjælpe med sætte fokus på, hvordan I samarbejder med frivillige i dag og hvordan I kan gøre det mere hensigtsmæssigt fremadrettet for at få det bedste samarbejde med jeres frivillige. 

Offentlig ledelse af Frivilliges Samproduktion af velfærdsservice - en rapport fra Væksthus for Ledelse med bud på god ledelsespraksis af frivillige samt gode råd til, hvordan man kommer i gang med at inddrage frivillige i den offentlige indsats.  

Ledelse af frivillige – er det i grunden noget særligt? En artikel fra konsulenthuset Ingerfair med generelle betragtninger om ledelse af frivillige og links til videre læsning. 

Frivilligkoordinering - hvorfor og hvordan? En grundbog til udvikling af bæredygtige frivilligmiljøer med fokus på dét at arbejde med frivillige som en særlig faglig disciplin.